Om oss

Mäklarestockholm.org är en tjänst för att förmedla kontakt med rätt mäklare och drivs av M Brath AB 556877-1496

10 tips för att få ut det mesta när du säljer din lägenhet

1. Hur hittar jag rätt mäklare?

Svaret är enkelt, du fyller i formuläret ovan så kommer du få anbud från massor av bra mäklare i Stockholm.

2. Personkemi och känsla

När du väljer vilken mäklare du vill använda dig av, så gå på känsla och försök sätta dig in i köparens situation. Skulle du känna förtroende för denna mäklare om du var i färd med att köpa en lägenhet? Om svaret är ja, har du hittat rätt.

3. Ställ frågor

Ett bra sätt att snabbt få en uppfattning om en mäklare, är att ställa frågor till denne. Se hur han eller hon svarar. Inger svaren förtroende?

4. Vid vilka tillfällen ska jag välja en speciell typ av mäklare?

Det enkla svaret är att du ska göra det om det är så att den fastighet du säljer är speciell, eller unik på något sätt. Detta kan nämligen ge dig ökade möjligheter när du säljer.

5. Vad bör jag tänka på vid visningen?

Förbered lägenheten genom att ta bort allt som är för personligt. Visningen ska nämligen stimulera de potentiella köparnas fantasi om deras framtida hem.

6. Vad gör jag med mina husdjur under visningen?

Det är otroligt viktigt att du låter dina husdjur såsom hund och katt vara på annan plats under själva visningen. Viktigt är också att du städar bort allt som antyder att du har husdjur. Alla uppskattar inte djur i en lägenhet.

7. Vad tar mäklaren för arvode?

Beroende på var i landet du bor och hur stort objektet är tar mäklaren endera ett fast arvode eller en procentsats av försäljningssumman. Var noga med att prata om detta med din mäklare innan du bestämmer dig.

8. Vad ska jag göra om jag har en exklusiv lägenhet som jag vill sälja?

Vänd dig till en mäklare som är specialiserad på exklusiva objekt. Det kommer nämligen att ge dig många fördelar som säljare.

9. Vilka färger är lämpliga att använda under en visning?

Ljusa färger är alltid mer inbjudande än mörka och är på så sätt lämpliga för en visning.

10. Vad gör jag med läckan i badrummet?

Du måste alltid informera köparen om alla allvarliga skavanker på din bostad. Berätta om alla för mäklaren så att denne sedan kan besluta vad som är relevant att ta upp med köparen.