Om oss

Mäklarestockholm.org är en tjänst för att förmedla kontakt med rätt mäklare och drivs av M Brath AB 556877-1496

Sälja Bostadsrätt i Stockholm – så går du tillväga

Aldrig någonsin har en så stor andel av svenskarna ägt sin egen bostad som idag. Med det har också marknaden för förmedling av bostäder vuxit sig betydligt större under de senaste tio åren. Bostadsköpet är ju för de flesta svenskar den absolut största affären i deras liv och är därmed ofta förknippad med många frågor och ibland också ett visst mått av oro. Så hur går man enklast tillväga när man ska sälja bostadsrätt i Stockholm?

Det första man bör ordna med är att hitta den mäklare som ska arrangera försäljningen. Mäklaren kommer att vara länken mellan dig och köparen, och har alltså en otroligt viktig roll att spela för att allt ska gå bra. För att hitta rätt mäklare så finns det i princip två sätt. Det första är att fråga runt i bekantskapskretsen om någon har erfarenhet av en bra mäklare. Med dina vänner som tipsare kan du nämligen vara säker på att du får ärliga omdömen. Ett annat sätt är att försöka hitta en mäklarfirma som är specialiserad på just ditt bostadsområde.

När du valt mäklare så är det också viktigt att du ser över den fas som har med visningen att göra. Innan denna fas är det dock viktigt att du till din mäklare förmedlar de fel och brister på bostaden som du är medveten om. När det sedan är dags för visningen så bör du noga diskutera med din mäklare om hur denne vill att du ska förbereda din lägenhet. Du bör till exempel inte ha några husdjur hemma vid visningen, och generellt bör du försöka se till att pryda lägenheten så att den kan falla alla i smaken.

När visningarna är över och budgivningen börjat, får du räkna med att det kommer att bli många olika bud fram och tillbaka innan du kan skriva kontrakt med en köpare. Men om du valt en bra mäklare så kommer denne finnas vid din sida och hjälpa till.