Om oss

Mäklarestockholm.org är en tjänst för att förmedla kontakt med rätt mäklare och drivs av M Brath AB 556877-1496

Välja rätt Fastighetsmäklare

Att hitta rätt fastighetsmäklare är inte alltid det lättaste. Faktum är att antalet fastighetsmäklare har ökat kraftigt under de senaste tio åren, i takt med att fler objekt blivit tillgängliga på marknaden. Fler personer än någonsin äger idag sin egen bostad och detta bidrar till att fler personer också kan livnära sig på att förmedla bostäder, det vill säga att vara länken mellan köpare och säljare. Men hur ska man göra när det är dags att sälja? Vilken mäklare ska man välja?

För det första så är det viktigt att se över vilken typ av objekt det är du vill sälja. Är det på något sätt ett unikt objekt, som kan motivera att ni bör vända er till en speciell typ av mäklare? Det kan vara så att det finns mäklare som är specialiserad på just den typ av objekt som du har. Enklast tar du reda på det genom att göra en sökning på internet. Men om du istället har en ”vanlig” bostad, så bör du välja andra vägar för att hitta rätt mäklare.

Det kanske bästa och mest tillförlitliga sättet att hitta rätt fastighetsmäklare på är att fråga runt i sin bekantskapskrets, bland de som tidigare sålt eller köpt fastigheter. För att komma fram till en bra förmedlare så gör du enklast i att fråga systematiskt om hur de olika delarna av fastighetsköpet eller försäljningen förflöt. Hur skötte mäklaren planeringen innan visning, hur gick sedan visningarna, budgivningen och så vidare. På detta sätt har du som allra största chans att hitta en bra mäklare, som du vet är duktigt och pålitlig.