Om oss

Mäklarestockholm.org är en tjänst för att förmedla kontakt med rätt mäklare och drivs av M Brath AB 556877-1496

Investera i fastighet i Stockholm

Stockholm TunnelbanaAtt köpa ett hus eller lägenhet är en mycket stor investering i livet. Kanske lyckas man direkt få tag på en bostad man trivs mycket bra i och där man kan bo resten av sitt liv. Med tiden kommer man att ha amorterat av lånen och boendet blir då mycket billigt. Om man vill sälja bostaden kommer man att kunna plocka hem stora vinster om
marknaden är den rätta och man har amorterat av mycket av lånen. I det läget blir ett hus- eller lägenhetsköp en mycket god investering.

I andra fall kan man råka mycket illa ut. Kanske köper man sin bostad i en tid då hus- och lägenhetspriserna är mycket höga. Om man då behöver sälja då priserna är lägre kommer man att göra stora förluster. Det är naturligtvis bättre att köpa en bostad i det läge att priserna på bostäder ligger lågt, men när man köper en bostad kan man ofta inte vänta på bra prislägen. En bostad köper man oftast inte som en investering. Här handlar det om att man behöver en större bostad när familjen är på väg att bli större eller i det läge att barnen flyttat ut från huset och bostaden är för stor. Man har då ofta inte möjlighet att sitta och vänta på bra bostadspriser. Det som också kan göra att bostadsköpet blir livets största misstag är om man köper en bostad som har en mängd dolda fel.
Detta kan bli mycket ödesdigert och det gäller verkligen att gardera sig så att man inte råkar ut för byggfel, mögel, radon med mera. Om man anlitar en mäklare med hög standard och som är mycket seriös kan man undvika att hamna i sådana fällor. Det finns ofta också möjliget att teckna försäkringar mot dolda fel.