Få kontakt med en utvald mäklare

Om du vill bli kontaktad av en mäklare använd formuläret:
Namn

Email

Sälja lägenhet – det ska du tänka på

När det är dags att sälja en lägenhet så är det ofta många frågor som dyker upp och det är mycket som man måste tänka på. Affären med en lägenhet är ju nämligen den största affären som de flesta svenskar gör i sitt liv, och det handlar om så stora pengar att det är lätt hänt för de flesta att bli oroliga. Men lugn! Här kommer en lätt översikt av vad du bör tänka på.

Det första som du måste göra är att skaffa en mäklare. Idag finns det i de flesta delar av landet många olika mäklarfirmor, och de flesta mäklarfirmor är främst lokalt förankrade. Om det är en vanlig lägenhet som du ska sälja, så är det först och främst viktigt att du hittar en mäklarfirma med god lokal kännedom. Det bästa som du kan göra är dock att fråga dina vänner om de kan tipsa om någon. Om dina vänner uppskattade en mäklare så är det stor chans att du också kommer att göra det.
När du sedan fått tag på en bra mäklare så är det dags att med denna lägga upp en strategi för försäljningen av din lägenhet. Något som du inte får glömma bort i samtal med din mäklare är att informera om alla brister. Om köparen inte får reda på dessa innan kontraktskrivningen så riskerar du att stöta på stora problem.

När det sedan kommer till själva visningen är det viktigt att du inreder din lägenhet så den passar den målgrupp som du och din mäklare har valt att rikta in er på. Tänk på att inreda neutralt så att de potentiella köparnas fantasi om sitt framtida boende kan flyta fritt!